Informationsmøde om initiativet: Unge i landsbyen

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
11/06/2019
19:00 - 20:30

Lokation
Mødestedet

Kategorier


I september 2019 begynder landsbyklyngen et forløb for de unge i klyngen. Forløbet har fokus på, at de unge kommer i gang med at skabe netop dét, de godt kunne tænke sig kommer til at ske i landsbyklyngen for og med de unge.

Der har tidligere være møder omkring unge i landsbyklyngen, og der er også flere initiativer rettet mod de unge i gang nu. For at alle gode kræfter, ideer og initiativer kommer til at spille sammen – og i hvert fald ikke kommer til at spænde ben for hinanden – inviterer landsbyklyngens styregruppe til informationsmødet om forløbet ’unge i landsbyklyngen’.

Informationsmødet er for alle, der er interesserede, i at høre mere om forløbet, og især jer, der allerede arbejder med de unge.

Dagsorden:
1. Velkommen ved Bent Petersen, Landet Mellem Byerne
2. “Unge i Landsbyklynger” – Hvad handler det om? Hvordan kan jeg bidrage? V. Lise Munksgaard og Maja Damgaard, DGI
3. Det vil være en god ide, hvis… Spørgsmål og input v Maja Damgaard
4. Tak for i aften og næste skridt er… v. Bent Petersen

Meld meget gerne tilbage enten ved at skrive en kommentar på facebook eller skrive en mail til landetmellembyerne.dk. Så ved vi, hvor meget kaffe, der skal brygges og kage, der skal bages.

Bent//
Styregruppen Landet Mellem Byerne

 

Her er lidt mere information fra Maja, Lise og Camilla, DGI, om unge-initiativet:

Det faldet på plads med en tovholder. Det bliver Maja Damsgaard og Camilla Hermanni, der kommer til at samarbejde om ungeindsatsen. Camilla bor i Præstø og er nyansat i DGI Storstrømmen. De kommer begge d. 11. og fortæller lidt mere om sig selv og deres rolle i projektet.

Og så lidt ift. opstartsprocessen efter sommerferien. En central læring vi har med os fra den første runde er, at vi er nødt til at starte med de unge. Derfor gør vi meget ud af at få samlet en lille gruppe unge inden vi inviterer til opstartsworkshop. Samtidig kan vi se, at det er helt centralt, at vi kan invitere ind til noget ret konkret fra start. Det kan være svært at melde sig til noget, hvor man skal gøre en forskel for ungelivet, hvis det ikke er mere konkret end det. Derfor planlægger vi at invitere unge (ca. 15-25 år) til en filmworkshop en dag i august. Vi samarbejder med Anders, som er super dygtig til at lave film og vil give nogle simple fif og redskaber videre til de unge der melder sig til. Derfra bliver de unge sat til at lave en lille film om ungelivet i området. Det kan være helt simpelt – eks. tre små klip fra hverdagen, som Anders hjælper med at sætte sammen og gøre lidt lækkert. Og så inviterer vi til præmiere/opstartsworkshop, hvor både unge og ungeaktører inviteres, filmene vises og den videre proces skydes i gang. Maja eller Camilla deltager også til filmworkshoppen og bliver de gennemgående personer, der møder de unge. Tanken er også, at de unge der er med til filmworkshoppen peger på, hvor det kunne være fedt at mødes de første par gange (efter præmiere/opstartsworkshop) og hvad der skal være på programmet. Så det er let og konkret at invitere flere unge med.

Kunne man lægge sådan en filmworkshop i Mødestedet, klubben, 9. klasse eller som et tilbud i ungdomsskolen?
Og hvordan kommunikerer vi det bedst ud? Vi laver en invitation og måske en lille rekrutteringsfilm – men hvilke kanaler kan vi bruge lokalt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.